mandje
registreren|

Meest gestelde vragen over Scheermessen.com


1. Waarom verkopen jullie alleen Europese scheermesjes?

Ten eerste is van producten buiten de EU moeilijk de echtheid en kwaliteit vast te stellen en ten tweede is het wettelijk niet toegestaan om merkproducten zonder de toestemming van de fabrikant in de EU in te voeren.

2. Waarom verkopen jullie alleen merk producten?

Wij zouden graag ook universele scheermesjes aanbieden die geschikt zijn voor Gillette Fusion en Mach3 maar alle mesjes die wij hebben getest waren van dermate slechte kwaliteit dat we die niet met een goed geweten aan u kunnen aanbieden. Dat is inclusief de 'universele' en 'geschikt voor' mesjes die via o.a. Google te vinden zijn!

3. Waar kan ik product reviews en klantenbeoordelingen lezen?

Onze webwinkel is net nieuw en dus zijn er nog geen of weinig reviews van klanten. Wij nodigen u van harte uit om een beoordeling te plaatsen op een onafhankelijke vergelijkingssite, zoals Trustpilot. U helpt ons en andere consumenten daar enorm mee!

4. Ik heb een winkel/webwinkel. Kan ik de scheermesjes in grotere aantallen bij u afnemen?

Ja, dat kan. Wij zijn vooral groothandel en leveren aan winkels en webwinkels. Neemt u hiervoor aub contact met ons op via onze contactpagina.

5. Zijn jullie scheermesjes gegarandeerd de goedkoopste?

Ja, wij hebben als doelstelling om ieder type scheermesje voor de laagste prijs aan te bieden. Wanneer een andere (web)winkel een tijdelijke actie of korting heeft kan het heel even duren voordat wij onze prijs hebben aangepast maar in principe zijn wij altijd de goedkoopste. N.B.: We gaan hierbij uit van de totaalprijs, verkoopprijs + verzendkosten.
Kijk HIER voor een uitgebreid prijsvergelijk.

6. Verkopen jullie ook Wilkinson Quatro / Protector / Titanium scheermesjes?

Op dit moment verkopen we alleen de meest verkochte Gillette scheermesjes in onze webwinkel, op korte termijn zullen we de bekende Wilkinsonmesjes toevoegen. Laat ons via het contactformulier weten welke mesjes u als eerste in onze winkel wilt zien. De meeste stemmen gelden!

7. Hebben jullie ook Gillette Sensor Excel scheermesjes?

Nee, op dit moment nog niet. De markt voor Gillette Sensor scheermesjes is niet meer zo groot en daarom hebben wij er voor gekozen om alleen met Gillette Fusion en Mach3 scheermesjes te beginnen. Laat het ons aub via het contactformulier weten indien u interesse heeft in Gillette Sensor Excel of andere scheermesjes en we houden u op de hoogte.

8. Ik heb mijn bestelling nog niet ontvangen, wat kan ik doen?

Wij versturen onze bestellingen met de brievenbuspost van PostNL, mede daarom kunnen wij u zulke lage prijzen bieden. De service van PostNL is erg betrouwbaar (meer dan 99,8% van onze post komt op het juiste adres aan) maar een kleine vertraging komt helaas wel eens voor. Gelukkig bedraagt deze vertraging vrijwel nooit meer dan 1 werkdag. Heeft u meer dan twee dagen vertraging? Neem dan contact met ons op en wij zullen samen met de postbedrijven zoeken naar een snelle oplossing.

9. Ik woon in het buitenland, verzenden jullie ook naar .....?

Wij versturen onze producten in principe alleen binnen Nederland maar kunnen op verzoek ook naar andere europese landen verzenden. Afhankelijk van de grootte van de bestelling komt daar 1 a 1,5 Euro aan verzendkosten bij. Wij verzoeken u om hiervoor contact met ons op te nemen.

mandje Winkelmandje

Uw mandje is nog leeg

Gratis Verzenden

Gratis verzending met brievenbus post van PostNL.

Gratis verzending met brievenbuspost van PostNL

Vandaag voor 16:00 besteld = morgen in huis!

Online Betaalgemak

Betaal uw Scheermessen altijd veilig en met gemak via Ideal, Paypal of MisterCash.

Betalen Mogelijkheden

Contact Gegevens

Scheermessen.com
Postbus 150
2100 AD Heemstede
Nederland

email_image
T: +31 84 431 30 90

BTW: 821663896B01
KVK: 34369808